سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلعه تاریخی شیوشگان کرمان ثبت ملی شد

قلعه تاریخی شیوشگان کرمان یا بام کرمان امروزی است که تاریخ آن را نخستین سکونتگان انسان‌ها در کرمان می‌دانند و با گستردگی 300 متر بلندا و 200 متر پهنا طول دارد.کوه شیوشگان یا کوه صاحب الزمان در قسمت شرق شهر کرمان در استان کرمان است. قدمت دستکند آن به 12 هزار سال قبل بر می‌گردد که «شیوشگان» نام باستانی آن کوه است، و اکنون نیز با نام کوه‌های مسجد صاحب‌الزمان (عج) شناخته می‌شوند. یکی از چشم‌گیرترین اثر تاریخی و گردشگری این شهر میباشد.

 شیوشگان کرمان

ثبت ملی قلعه تاریخی شیوشگان کرمان

پس از سال ها پیگیری و تلاش و درخواست های مکرر، میراث فرهنگی در رابطه با ملی شدن این اثر تاریخی ، در جلسه ای که برگزار شد ، بالاخره در مرداد ماه 99 این اثر تاریخی و چندی آثار تاریخی دیگر ، ثبت ملی شدند و این مساله باعث شد تا خوشبختانه از تخریب هایی که اخیرا توسط شرکت های سرمایه گذاری و ساخت و سازانجام شده بود ، جلوگیری به عمل آید.

قلعه تاریخی شیوشگان کرمان

 

قلعه تاریخی شیوشگان کرمان

ویژگی های این کوه تاریخی

  • کوه شیوشگان دارای سنگ نگاره دست کند بر روی آن می باشد که وسعت آن از یک زمین فوتبال نیز بزرگتر است.
  • سنگ نگاره های نیمه گنبدی مذکور بصورت تندیس انسان و محل پرستش خدایان در این منطقه باستانی بوده است.
قلعه تاریخی غار شیوشگان کرمان
  • بر طبق تحقیقات یک پژوهشگر بومی ، سایه صخره های مذکور به شکل نیمرخ انسان در آمده و همانند یک انیمیشن، تداعی کننده یک ساعت آفتابی دقیق است. این یافته حاصل سالها تلاش و عکسبرداری های مداوم این پژوهشگر در ساعت مختلف شبانه روز است.
نیمرخ چهره کوه  شیوشگان کرمان
  • نهایت دانش‌های پایه ریاضیات و هندسه در آن منظور شده است و بایستی به دست پهلوانانی ساخته شده باشد که توانسته‌اند سینه ستیر کوه را بشکافند؛ که همه این ها برای بزرگ ترین نیایشگاه مهرپرستان جهان باستان بوده است.
قلعه تاریخی شیوشگان کرمان
  • وجود آثار مرتبطی چون معبد و نیز تصویر یک کلاغ و گاو که از اشکال مقدس آیین میتراییسم هستند بر صحت این ادعا می افزاید.
  • همچنین یک غار تراش خورده نیز در این منطقه وجود دارد که دارای ارزش باستانی بوده و از غارهای میتراییسم جهان دو برابر بزرگتر می باشد. بسیاری بر این عقیده اند که این اثر تاریخی هم دوره دست کندهای موجود در شهر باستانی میمند کرمان است.

 

<iframe src=http://hihotel.parsiblog.com/links frameborder=0 width=100% scrolling=no></iframe>